Extra personele inzet nodig ivm Corona?

De zorg staat voor een ongekende opgave. De coronacrisis leidt tot allerlei uitdagingen, waarvan de hoge werkdruk in de zorg een belangrijke is. Bij VerpleegHulp geloven wij dat vele handen licht werk maken. Vanuit die overtuiging verbinden wij zorginstellingen die ondersteuning kunnen gebruiken aan mensen die (tijdelijk) beschikbaar zijn voor werken in de zorg. 

Heb je een zorgachtergrond, bijvoorbeeld als helpende(+) , Verzorgende, Verpleegkundige of student geneeskunde en wil je werken in een zorgorganisatie? Of kan jouw zorgorganisatie extra hulp gebruiken? Aarzel niet langer en meld je aan óf plaats een aanvraag voor extra hulp.

Tijdens de eerste uitbraak van Corona (eerste golf) is HuisartsenHulp gestart met het opzetten van het label VerpleegHulp. De (ouderen)zorg zit in ons hart. Zelf hebben wij werkervaring in de (ouderen)zorg en samen met de ervaringen in de personeelsbemiddeling is dit de ideale combinatie.

Vanaf maart 2020 zetten wij met name geneeskundestudenten in op verpleegafdelingen van verzorgings/verpleeghuizen. Op basis van hun zorgstage kunnen zij aan de slag in de basiszorg; de ADL (bijvoorbeeld wassen en aankleden). 

Wij staan 24/7 klaar om zorginstellingen te ontzorgen in personele problemen. VerpleegHulp is met name gespecialiseerd in ad-hoc personeelsbemiddeling. Wij hebben door het gehele land personeel per direct beschikbaar. Dus ook als de nachtdienst een ziekmelding doorkrijgt voor de dagdienst!

'Hun reactie was goud waard!'

Wij hebben een aantal geneeskundestudenten gevraagd om hun ervaring met ons te delen over het werken in de ouderenzorg tijdens de eerste Corona uitbraak (eerste golf) in Nederland.

Bo:

‘Allereerst was ik hartstikke blij dat ik kon bijdragen in een crisis als deze. Het werken op de Corona afdeling heb ik als heel dankbaar ervaren. Alle mensen die op mijn afdeling lagen waren op leeftijd en mochten hun partner en familie niet zien. Op zo’n moment ben jij alles wat zij hebben, dus ze vertrouwen volledig op jou en dat merk je ook. Gedurende de periode dat ik daar werkte leerde ik mensen kennen en wist ik bijvoorbeeld wat hun hobby’s waren en wat voor krantje zij het liefst iedere ochtend lazen. Door die dingen voor ze mee te nemen waren zij super dankbaar en dat vond ik zo mooi. Op het einde was onze afdeling Corona vrij en mochten wij zonder pak, mondmasker, bril en muts werken. Zij zagen ons toen voor het eerst. Hun reactie was goud waard! Al met al heb ik het als heel dankbaar werk ervaren en zou ik het in een tweede golf zo weer doen’. 

Anneliz:

‘Sinds april spring ik bij in een psychogeriatrisch verpleeghuis. Vanwege een norovirus-uitbraak onder bewoners en personeel en het beperkte flex aanbod wegens de coronacrisis was was er toentertijd namelijk een enorm personeelstekort. Gelukkig is er sinds de COVID-19 pandemie geen sprake geweest van een positieve coronatest in dit verpleeghuis, maar de pandemie laat zeker zijn voetdrukken achter.

Als toekomstig arts vind ik het belangrijk mij te kunnen verplaatsen in mijn collega’s in de zorg. We hebben elkaar immers nodig om goede zorg voor patiënten of bewoners te kunnen leveren. Afgelopen maanden heb ik het belang ervaren van goede communicatie, duidelijke verslaglegging, uitleg en instructies. Hiernaast vind ik het werk wat ik nu doe ook erg leuk. Ik ervaar een snel stijgende leercurve in zowel mijn handelen als communicatie naar bewoners en zorgpersoneel. Ik leer zwachtelen, wonden verzorgen en medicijnen toedienen. Hiernaast heb ik veel laagdrempelig en luchtig contact met bewoners en familie. Uiteraard kan ik niet wachten om straks als arts aan de slag te gaan, maar ik vind het ook ontzettend voldoenend om in de tussentijd al écht iets in de zorg te kunnen betekenen’.

Snel reageren op werk via onze website & app

Via onze website en onze app kan je direct het aanbod van werk inzien en hierop reageren. Daarnaast ontvang je per e-mail, sms of pushberichtjes updates over interessante vacatures. Na het reageren op een vacature ontvang je zo snel mogelijk bericht of je wordt ingezet. Je kunt zelf jouw beschikbaarheid aangeven, per dagdeel; door de weeks en in het weekeinde!